MINDEN AMI TEXTIL! KLUB

Foglalkozások: páros héten pénteken 15-17 óráig. Vezető: Kiss Margit.


2017 decemberében kreatív kézműves csoport indult a Láng Művelődési Központban. Fonás, szövés, patchwork... és minden ami textil.

A foglalkozások kéthetente vannak megtartva, minden páros héten pénteken 15-17 óráig. Csatlakozási lehetőség folyamatosan, a foglalkozásokba bárki bármikor bekapcsolódhat. Korhatár nincs, minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

2018. február 3-án a "XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja" c. rendezvényen a Láng-klubsarokban idén először a "Minden ami textil!" Klubbal is találkozhatnak majd a fonás, szövés, varrás iránt érdeklődő, azt kedvelő kerületi lakosok. Bekapcsolódás a helyszíni foglalkozásba díjmentes!


A klub vezetőjének bemutatkozója

Kiss Margit vagyok. Gyermekkorom óta érdekelnek a kézműves technikák, és szerencsére volt is alkalmam megismerni a különböző kézimunkák alapjait. Sokat kötöttem, hímeztem, makraméztam. Az elmúlt évek során több technikát is elsajátítottam, tudásomat folyamatosan fejlesztettem és fejlesztem mai napig. Mindig öröm számomra az alkotás.

Felnőttként időm nagy részében gyermekekkel foglalkoztam és jelenleg is foglalkozom. A foglalkozások során ahogy észrevettem, hogy a gyermekek is szívesen vesznek részt a közös alkotó tevékenységekben még motiváltabb lettem abban, hogy még magasabb színvonalon foglalkozzam a kézműveskedéssel, az alkotással. A Hagyományok Háza szervezésében a "Népi játszóházi foglalkozásvezető", majd a "Gyapjúszővő" képzéseken vettem részt, melyeken sikeres képesítővizsgákat tettem /2004-2008 között./ Közben a foltvarrás /patchwork/ technikáit is elsajátítottam. A Magyar Foltvarró Céh tagja vagyok 1990 óta, illetve tagja voltam a "Foltlelkek" foltvarró csoportnak is. Immáron ötödik éve a "Békási Foltvarrók" csoport aktív tagjaként tevékenykedem, részt veszek a csoportmunkákban és a közös kiállításokon is.

Jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozom egy XIII. kerületi  általános iskolában. Néhány kollégám motiválására elvállaltam egy Kreatív Kézműves Klub alakítását, vezetését. Itt mindenki kedve, ideje, tehetsége szerint alkothat igényes, míves, szövött, varrott textiltárgyakat otthona szépítésére. Önmaga, kreatív társai, családja örömére, környezete szépítésére. Tapasztalataimat, ismereteimet mindig és mindenhol szívesen osztom meg az  alkotni vágyó lelkes érdeklődőkkel.

 

Elérhetőségeim: 0620/3525-900, kissmargit@indamail.hu