2017. 02. 04.

XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja

 

Intézményünk interaktív standdal képviselteti magát a 2017. február 4-i "XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja" c. egész napos rendezvényen a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 

A Láng-klubsarokban 10-15 óra között standot állít az Eszperantó Rovartani Csoport (ERE-KLUB), Bárány Mária népi iparművész az Óvodások Kreatív Játékklubjának vezetője, a Hevesi Sándor Színtársulat, a Láng Vasútmodellező Gyermek- és Ifjúsági Szakkör, a Sakk-kör, a Stella Kamarakórus és a Tájak-Korok-Múzeumok-Egyesület (TKME).


A színpadon 12.30 - 12.50 között fellépnek a Láng Sárgarózsa Nyugdíjas Klub tagjai közül Móra Marika és Kovács András illetve a Láng Sárgarózsa Tánccsoport. Továbbá a Hevesi Sándor Színtársulat előadásában megtekinthetjük "Örkény István: Három egy perces" c. rövid műsorát.

 

A gálaműsorban 15.00 - 17.00 között fellép a Hevesi Sándor Színtársulat, a Jazz And More és a „Keil Ernő” Közhasznú Fúvószenei Egyesület.


 

Részletes program PDF formátumban az alábbi linken érhető el.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

 

2016. 12. 27.

FENYŐ ÜNNEP A JAZZ AND MORE KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL A BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016. 12. 17.

ABSZURDUM

Hevesi Sándor Színtársulat előadásában a Magyar Szakszervezeti Szövetség Székházában. Örkény István egyperceseiből válogatott, áthallásoktól sem mentes groteszk játék.

Az előadásról bővebben a színtársulat hivatalos weboldalán olvashat.


2016. 12. 12.

JAZZ AND MORE KARÁCSONYI KONCERT A RAM COLOSSEUMBAN


2016. 12. 11.

STELLA KÓRUS ADVENTI KONCERTJE

2016. december 11-én, vasárnap 18.30 órától az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia templomban, ahol az ünnepi mise keretében Beliczay Gyula f-dur miséjét éneklik. Ezt követően pedig egy kb. 30-40 perces önálló koncertet adnak. A részvétel díjmentes!


2016. 12. 04.

KARÁCSONYI HANGVERSENY FILMZENÉKKEL ÉS MUSICAL RÉSZLETEKKEL

A "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját, e jeles alkalom keretében rendezik meg szokásos év végi koncertjüket idén rendhagyó módon nem a Láng Művelődési Központ épületében, hanem a RaM Closseumban.

Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

2016. 12. 03.

PIPOGYA KIRÁLYSÁG

Hevesi Sándor Színtársulat előadásában 10.30-kor a Magyar Szakszervezeti Szövetség Székházában és 17 órakor Tatabányán. Klasszikus mesejátékot láthatnak azok a gyerekek akik elhozzák szüleiket erre fordulatokban gazdag, humorban sem szűkölködő színházi délelőttre. Van itt minden mint a vásárban. Persze úgy könnyű, hogy a színhely nem más, mint Boldogbéke ország fővárosának piactere.
Hogy mi minden történik meg itt?
Aki eljön, megtudhatja!

Az előadásról bővebben a színtársulat hivatalos weboldalán olvashat.

 

2016. 11. 28.

URBÁN GYULA 10 ÉVE MENT EL

Az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesületének vezetősége is részt vett a megemlékezésen. Emléke szívünkben és munkánkban él tovább!


2016. 11. 26.

HANGVERSENYE ZONGOR ÁRPÁD KARNAGY EMLÉKÉRE

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető a szórólap!


2016. 11. 19.

HANGVERSENY ÉS SZOBORAVATÓ DOMBÓVÁRON

2016. november 19-én Dombóváron járt a "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület.

A nap programja délután 14 órakor kezdődött Radó Károly (1925-2013) szobrának megkoszorúzásával a dombóvári Városháza belső kertjében. A szobor alkotója Radó Károly dombóvári származású szobrászművész. A "HEGESZTŐ" című szobrot eredetileg a dombóvári Láng Gépgyár előtt állították fel 1978-ban.
Ezt követően 16 órától önálló koncertet adtak a dombóvári művelődési ház színháztermében a "18. Német Nemzetiségi Hét" zárórendezvényeként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016. 11. 12.

RENDHAGYÓ IRODALOMÓRÁK - ÖRKÉNY ISTVÁN

Hevesi Sándor Színtársulat előadásában a Magyar Szakszervezeti Szövetség Székházában. Ez a program nem kimondottan klasszikus színpadi produkció, és nem is hagyományos ismeretterjesztő előadás, de nem szokványos irodalomóra sem. Természetesen mindezek az elemek felismerhetőek lesznek az este során, ám a képes illusztrációkat, filmbejátszásokat, PowerPoint prezentációs, interaktív elemeket sem kell nélkülöznünk majd.

Az előadásról bővebben a színtársulat hivatalos weboldalán olvashat.

 

2016. 10. 7-9.

VIII. TEMOFESZT

2016. október 7-9. között immár 8. alkalommal a Magyar Vasúttörténeti Parkban

Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása 5.000 m2-en, közel 30 terepasztallal és 130 kiállítóval a Láng Vasútmodellező Gyerek- és Ifjúsági Szakkör rendezésében. Bővebb információért az alábbi képre kattintva keresse fel a Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál hivatalos weboldalát!

Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

VII. TEMOFESZT 2015 kiállításról készült képek megtekinthetők a TEMOFESZT Facebook oldalán!

 

2016. 08. 19.

AUGUSZTUS 20. ALKALMÁBÓL ÜNNEPSÉG A BÉKE TÉREN

A "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület is közreműködött az ünnepi műsorhoz.

A Béke téri Kerületi Emlékhelyen gyűltek össze az önkormányzat tisztségviselői és képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői, dolgozói, a civil szervezetek képviselői és az érdeklődő állampolgárok, hogy tisztelegjenek az államalapítás és az Államalapító Szent István király emlékére rendezett ünnepségen.

A rendezvényről készült beszámolót a www.budapest13.hu weboldalon olvashatják.

 

2016. 07. 20-25.

"SINGING EUROPE"

2016 nyarán a Stella Kamarakórus részt vett a "Singing Europe" nemzetközi fesztiválon, mely Wroclawban (Lengyelországban) került megrendezésre.

Az egyéni programokkal teletűzdelt 6 napba rengeteg minden fért bele. Jártak Zsolnán, Swidnican, Olmützben, megtekintették a kromerizi Érseki palotában és tettek egy rövid látogatást Brunoban is. Utazásuk fénypontja a 23-i nagykoncert volt! Közel ezer résztvevő énekelt zenekarral együtt a wroclawi stadionban, nagyjából 30 ezer hallgatónak. Elmondhatatlan élményt jelentett számukra ekkora közönségnek zenélni!

Gratulálunk a kórus sikereihez, csak így tovább!

 

2016. 06. 16-20.

XXV. ZLOTA LIRA FESZTIVÁL (RYBNIK)

A "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület részt vett a Rybnikben (Lengyelországban) megrendezett jubileumi fesztiválon. A zenekart a "Holdfény mazsorett" csoport kísérte.

A fesztiválról készült rövid videófelvétel a Facebook oldalunkon elérhető:

www.facebook.com/LangMuvelodesiKozpont/videos

 

2016. 05. 29.

2. CSALÁDI JÁTÉK NAP

2016. május 29-én, vasárnap 10 és 14 óra között a SAKK-KÖR sok szeretettel várt minden kedves sakk kedvelőt a 2. Családi Játék NAP alkalmából az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban! Köszönjük a homoludens.hu Egyesületnek a meghívást.

Az alábbi linkre kattintva letöltheti a szórólapot PDF formátumban!

 

2016. 04. 30.

"BÚCSÚ AZ ÉPÜLETTŐL" NYíLT NAP

2016. április 30-án, szombaton minden kedves érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk a "Búcsú az épülettől" című rendezvényünkre. E rendezvény keretében méltóképpen elköszönünk a számunkra immáron több, mint 75 éven keresztül otthont adó épülettől. Azonban senkinek nincs oka szomorkodásra, hiszen ez a búcsú természetesen csak jelképes, nem végleges. A felújítás után 2017-ben visszaköltözünk, és újult erővel nekilátunk a munkának az addigra már minden szempontból megújult, és korszerű épületben. Az átmeneti időszakban pedig változatlanul működünk tovább a Bp. XIII. Fiastyúk u. 35-37. sz. alatti volt általános iskola bal oldali épületszárnyában. Itt is meg szeretnénk említeni, hogy nagyon hálásak vagyunk a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának a jelentős beruházásért, és izgatottan várjuk a munkálatok megkezdését. A rendezvényre a belépés egész nap díjmentes!

Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

Az alábbi linkre kattintva letöltheti szórólapunkat PDF formátumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó szórakozást kívánunk!

2016. 04. 16.

NEMZETKÖZI HANGVERSENY

Minden kedves érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk! Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

 

2016. 04. 16.

Az Élet, mint olyan... a Hevesi Sándor Színtársulat előadásában!

 

2016. 04. 2-3.

SAKK (Chess) musical - koncert a Jazz And More közreműködésével
Tim Rice és az ABBA szerzőpárosának világhírű musicalje a Pesti Vigadó Dísztermében

2016. április 2. szombat, 19.00 óra
2016. április 3. vasárnap, 19.00 óra

JEGYRENDELÉS: +36 30 647-4422
On-line: http://vampirokbalja.jegy.hu/

A SAKK újraszerkesztett, friss verzióját 2010. augusztus 7-én, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatta be a PS Produkció a Vámpírok bálja musical sztárjaival. Két szerelem, két szakítás, két férfi, két nő, két mindent eldöntő játszma, két nagyhatalom, két felvonás, egy csodálatos musicalben, mely műfajának különlegesen csiszolt gyémántja. Sakk a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szuper-nagyhatalom harca irányít.

 

2016. 03. 19.

Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

 

2016. 03. 19.

Az Élet, mint olyan... & Tabi kabaré a Hevesi Sándor Színtársulat előadásában!

 

2016. 02. 23.

IDŐSEK FARSANGJA A RaMBAN

A Radnóti Miklós Művelődési Központ adott otthont február 23-án az Idősek Farsangja elnevezésű mulatságnak, amelynek keretén belül a kerületünkben működő idősek klubhálózata tagszervezetei mérték össze felkészültségüket és humorérzéküket a világot jelentő deszkákon. A zsúfolásig telt nézőtéren helyet foglaló önkormányzati képviselők, az önkormányzat szociális intézményeinek munkatársai, a produkciókat szűnni nem akaró tapssal jutalmazó barátok és érdeklődők emlékezetes élménnyel gazdagodhattak ezen a tavaszias napon. A sort a Láng Sárgarózsa Nyugdíjas Klub több aranyérmet elnyert együttese nyitotta meg, amelynek Táncvarázs című előadásában versenytáncosokat idéző profizmussal elevenedtek meg a keringő, a slow fox és más stílusirányzatok legszebb hagyományai.

 

2016. 02. 21.

Posta Victor születésnapi koncert a Jazz And More közreműködésével!

Csatlakozás az eseményhez: www.facebook.com/events

Az eseményről készült képek megtekinthetők az alábbi linkre kattintva:
www.facebook.com/ media

 

2016. 01. 30.

Intézményünk interaktív standdal képviselteti magát a

2016. január 30-i civil szervezetek napján a József Attila Művelődési Központban.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

A képre kattintva PDF formátumban is letöltheti a rendezvénnyel kapcsolatos programajánlónkat!

Kérem, engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a rendezvényhez kapcsolódó Facebook eseményünket: www.facebook.com/events

 

2016. 01. 10.

250. előadásához ért a Vámpírok bálja a Pesti Magyar Színházban. Az előadáshoz közreműködött a Jazz And More kórus is. Gratulálunk a sikeres fellépéshez!

www.facebook.com/vampirokbalja/videos

2015. 12. 20.

A Jazz And More "Karácsonyi koncert" Mogyoródon

2015. december 20-án, vasárnap 18.30 órakor. A belépés díjmentes!

Minden kedves mogyoródi, és környékbeli lakost szeretettel várnak!


2015. 12. 17.

Idén is lesz "Silent Night" a

Jazz And More közreműködésével!

 

Serbán Attila ismét egy különleges, meghitt karácsonyi estével készül a zene szerelmeseinek 2015. december 17-én, 19:00–22:00 óráig a Madách Színházban.

Az este sztárvendége: Polyák Lilla.
A műsorban közreműködik a Jazz And More kórus is.

Jegyek megvásárolhatóak az alábbi linket:
http://madach.jegy.hu

 

2015. 12. 13.

STELLA KÓRUS ADVENTI HANGVERSENYE

A Stella Kórus idén is szeretettel várja Önt és kedves Családját karácsonyváró, adventi hangversenyére 2015. december 13-án, 11.30 órára a XIII. kerületi Szent Mihály Templomba.

A belépés díjtalan!

Csatlakozás az eseményhez az alábbi linken:

www.facebook.com/events

2015. 12. 12.

KARÁCSONYI DÍSZHANGVERSENY

A kiemelt Aranydiplomával többszörösen kitüntetett „KEIL ERNŐ” KÖZHASZNÚ FÚVÓSZENEI EGYESÜLET KARÁCSONYI DÍSZHANGVERSENYE az elmúlt évek sikerdarabjaiból.

Közreműködnek: Szilágyi Hajnalka, Peck László és Szviridov Miklós.

Karmester: Kovács Tibor.
Műsorközlő: Bereczky Réka.

Belépődíj: 1000.- Ft.


Csatlakozás az eseményhez az alábbi linken:

www.facebook.com/events

2015. 12. 05.

Három az egyben a Hevesi Sándor Színtársulat előadásában!

 

2015. 11. 28.

HANGVERSENY A SZENT ANNA PLÉBÁNIATEMPLOMBAN

A Stella Koncertkórus Közhasznú Egyesület templomi hangversenyre invitálja Önöket

2015. november 28-án, 18 órára a Szent Anna Plébániatemplomba!

A képre kattintva nagyobb méretben is letöltheti a szórólapot!

 

2015. 11. 24.

BEMUTATKOZIK

A NAGY LAJOS IRODALMI ÉS MŰVÉSZETI TÁRSASÁG


Irodalmi est a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete (TEMI)

megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

TEMI 25 ÉVE.pdf


Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit a Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság bemutatkozó irodalmi felolvasóestjére 2015. november 24-én, kedden 16 órára a Láng Művelődési Központba.

FELOLVASNAK A TÁRSASÁG TAGJAI!

Az 1987-ben alakult Társaság neves és pályakezdő művészeket (köztük Kossuth és József Attila díjasokat), írókat, és képzőművészeket tömörít tagjai sorába.

Az est háziasszonya a társaság elnöke, SZEPES ERIKA.

A részvétel díjmentes!

A képre kattintva nagyobb méretben is letöltheti a szórólapot!

 

2015. 11. 21.

20 ÉVES A KÉZFOGÁS EGYÜTTES

 

2015. november 21-én, szombaton délután tartotta 20 éves jubileumi műsorát a Kézfogás Együttes, Váradi Edit vezetésével.

 

Az együttest jubileuma alkalmából köszöntötte:

Dr. Tóth József úr, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának polgármestere,

valamint Radó Gábor vezető-főtanácsos úr.


Köszönjük a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának támogatását!

 

2015. 11. 19.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának 67 ezer példányban megjelenő lapjában, azaz a Hírnök című újság 2015. november 19-i számában jelent meg az alábbi cikk a Láng Művelődési Központ 2016-os üzemeltetési szerződésével kapcsolatban.

Köszönjük a bizalmat!

2015. 11. 16.

A JAZZ AND MORE Öröklét címmel önálló koncertet adott

2015.11.16-án a RaM Colosseumban - A főváros első Élményszínházában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti a koncertről készült képeket a Facebookon:

FACEBOOK KÉPEK

2015. 11. 11.

Pályaorientációs szakmai nap

Több éves hagyományaihoz híven idén is intézményünkben rendezte meg a BUDAPESTI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Járműipari Osztálya szokásos évi pályaorientációs szakmai napját, 2015. 11. 11-én. A szakmai napra az általános iskolák végzős hallgatói, és az autószerelő szakképző iskolák voltak hivatalosak.


A szakmai nap programjaként kiállításra került 4 db új típusú (Peugeot, és Nissan) személygépjármű intézményünk parkolójában. Ezeken az autókon a gyerekek elsajátíthatták a kerékcsere műveletét, illetve az alapvető műszaki ismereteket. Az épület színháztermében pedig meghívott kiállítók várták a látogatókat saját iskolai képzésük népszerűsítésé céljából.

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti a szakmai napról készült képeinket:

www.facebook.com/LangMuvelodesiKozpont/posts/491689407669280

 

2015. 11. 10-12.

MEGNYITOTTUK!
TÁMOGATOTT ÁLTALÁNOS ISKOLAI SZAKKÖREINK ŐSZI KIÁLLÍTÁSA

2015. november 10-12.
A kiállítás látogatható keddtől csütörtökig, 8-19 óráig.
A megtekintés díjmentes.


A kiállításon részt vesz:


a Csata Utcai Általános Iskola
környezettudatos kreatív kézműves napközis szakköre,
az Ének - zenei és Testnevelési Általános Iskola
kézműves, kerámia és színjátszó szakkörei,
a Hegedüs Géza Általános Iskola
rajz és dráma szakkörei,
a Hunyadi Mátyás Általános Iskola
képzőművész szakkörei,
a Számítástechnikai Általános Iskola
alsó- és felső tagozatos művészeti szakkörei,
és a Tomori Pál Tagiskola
Mackóvár kézműves szakköre és a Logo grafikus szakköre.

 

Minden kedves látogatót sok szeretettel várunk!

A művelődési központ felajánlja a kiállításon résztvevő iskolák számára, hogy a kiállításra legtöbb látogatót hozó iskolát 5000,- Ft értékű vásárlási utalványban részesíti. A vásárlási utalvány a Kreatív Hobby boltokban levásárolható.

 

A kiállításról készült képek megtekinthetők a Facebook oldalunkon az albumok között.

FACEBOOK KÉPEK

2015. 11. 08.

A "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület

legutóbbi koncertjén készült az alábbi felvétel, 2015. november 8-án a berekfürdői Református templomban. (5309. Berekfürdő, IV. Béla király utca)

 

 

A felvételt köszönjük Radó Gábor Vezető-főtanácsos Úrnak!
Gratulálunk a "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesületnek, és további sikerekben gazdag munkát kívánunk a zenekarnak!


2015.11.07.

A Jazz And More önálló koncertet adott
2015.11.07-én, szombaton este Baján a város színháztermében

"Menczer György művelődésszervező meghívására ismét Bajára érkezett a Jazz And More budapesti gospel kórus, hogy hangulatos szombat estét varázsoljanak a közönségnek. Bár a formáció nem először jár városunkban, jelen koncertjük több szempontból különlegesnek számított, repertoárjuk számos új darabját itt adták elő első ízben, és több új kórustag (valamint a karvezető Halkovics Ágnes lánya, Halkovics Dorka is) itt debütált.
A megszokott, statikus színpadképpel dolgozó énekkarokkal ellentétben a Jazz and More kórus számos esetben mozgásos elemeket is belevisz a produkciójába, ami egyáltalán nem idegen a gospel műfajától, de a musical és egyéb feldolgozásokat is egyedi koreográfiával adják elő. Mindez sajátos színt visz a koncertjükbe, nem csoda, ha gyakran hívják őket neves előadók mellé is kísérő kórusnak. Bajai fellépésükön több oldalukat is megmutatták a közönségnek: a klasszikus gospelek mellett népszerű popdalokat, kórusműveket, musical-medley válogatásokat adtak elő, mindezt áthatotta a zene, az éneklés iránti rajongás és lelkesedés. A kellemes este végén a közönség hálás tapsa után a "Thank you for the music" című népszerű ABBA-sláger feldolgozásával köszönték meg az érdeklődést."

A tejes cikk az alábbi linken olvasható!

2015. 10. 27.

Sakk musical CD

a Jazz And More közreműködésével!

Az ABBA együttes legendás szerzőpárosa Björn Ulvaeus és Benny Andersson valamint Tim Rice Oscar-díjas musical szerző közösen írt​á​k ​a SAKK című musicalt.
Számos országban és a Broadwayn is bemutatott SAKK musical Magyarországot is többször elérte, a PS Produkció által bemutatott legfrissebb változat óriási sikert aratott. A SAKK musical koncertet 2010-ben, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatták be, azóta is tart előadásokat a szintén magánvállalkozásban megvalósult Vámpírok bálja által felkapott játszóhelyen, a Pesti Magyar Színház épületében. Legutóbb október 24-én és 25-én volt SAKK az eredeti szereposztás és Jazz And More Kórus közreműködésével.​

Egyházi Géza, Sári Évi, Szemenyei János, Kecskés Tímea, Kis Ernő Zsolt és számos, a Vámpírok báljában is látható népszerű musicalsztár, valamint a Jazz And More Kórus főszereplésével bemutatott musical dalaiból egy 44 dalt tartalmazó magyar nyelvű dupla CD jelent meg. A 2015. május 3-án készült élő felvétel az előadás összes dalát tartalmazza. A "Sakk musical Budapest - Live 2015" CD kiadását az októberi előadásokra időzítették.


Bővebb információért keresse fel a PS Produkció Facebook oldalát:

 

2015. 10. 22.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának

az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségéhez

a "Keil Ernő" Közhasznú Fúvószenei Egyesület is közreműködött.

 

Gratulálunk nekik a színvonalas produkcióhoz!