LÁNG SÁRGARÓZSA TÁNCCSOPORT

Táncpróba kedden 15-18 óráig. Vezető: Kalapos Jánosné Ilona.

A táncokat betanítja: Icu és Béla.

 

A Láng Sárgarózsa Tánccsoport 2012 májusában alakult a Láng Sárgarózsa Nyugdíjas Klubban lelkes amatőr táncolni szerető szépkorúakból. Először csak 3 párral, akik mai napig a csoport magját képezik. A tánccsoport jelenleg 5 párosból és 6 független táncosból áll. Fő profilja a társas tánc, a standard és a latin tánc, de táncolnak még népi jellegű táncokat is - polkát, csárdást, cigány táncot.. stb. Szívesen vesznek részt országos táncversenyeken és tánctalálkozókon is, valamint az ezeken való sikeres szereplés érdekében a Láng Művelődési Központban heti rendszerességgel táncpróbákat tartanak. Az elmúlt 6 évben a kiválótól az arany minősítésig értek el eredményeket az ország számos pontján. Heti rendszerességgel lépnek fel jótékonysági rendezvényeken, nyugdíjas klubokban, idősek otthonaiban, alapítványoknál (Bischitz Johanna Integrált Humán Központ) és szállodákban. Minden hónap első keddi napján 3 táncból álló 10 perces műsort adnak a Láng Művelődési Központ nyugdíjas zenés-táncdélutánján. A táncok kiválasztását mindig az adott hónap sajátosságaihoz igazítják. Szívesen dolgoznak együtt más hasonló korú tánccsoporttal is, így az elmúlt évben több ízben is közös műsort adtak a Rocky Nagyik Tánccsoportjával.

 

"Szeretünk táncolni! Szeretünk ÖRÖMÖT okozni. A tánc nálunk egyfajta megszállottság". Ahova hívnak bennünket, oda szívesen megyünk. A tánc szellemileg, testileg karban tart minket. Ha táncolunk egészségesnek és kortalannak érezzük magunkat."


A táncosok állandó mozgásban vannak, ha nem táncolnak, akkor fellépő RUHÁKAT készítenek, ugyanis a tánccsoport tagjai maguk varrják a ruháikat, jelmezeiket és mindegyiket az adott tánc stílusához igazítják.


Szívesen fogadnak ÚJ TÁNCOLNI VÁGYÓ, TÁNCOLNI SZERETŐ tagjelölteket is! Nyitottak minden érdeklődő felé, akár egyénileg, akár párban érkezik!