KÉZFOGÁS EGYÜTTES

Énekkari próba: hétfőn 15.30-18 óráig. Vezető: Kovácsné Váradi Edit.

"Dalolva szép az élet!"

 

A Kézfogás Együttes szépkorúakból álló amatőr művészeti csoport. A XIII. Kerületi HÍD Családsegítő Szolgálat kórusaként zömében angyalföldi lakosokból alakult. 1998. januárjában került a Láng Művelődési Központba, ahol azóta is működik.

 

A 20-22 fős énekegyüttes (vegyeskar) műsorát a szórakoztató könnyűzene (táncdalok, régi slágerek, operettek) darabjaiból építi fel, amellyel rendszeresen fellép a kerület és a Láng Művelődési Központ nyugdíjas rendezvényein, de budapesti és vidéki meghívásoknak is szívesen tesznek eleget. Különböző fesztiválok és vetélkedők többszörös díjazottai csoportosan és egyénileg is. Minden év őszén önálló - egy általuk választott téma köré felépített, annak jegyében és szellemében összeállított - tematikus műsoros délutánt rendeznek a Láng Művelődési Központban.

Tagsága képes a megújulásra. Öregszik és fiatalodik, mert a közös cél - a zene által kapni és adni - összetartó erőként működik és másokat is bevonz.

 

Mottójuk:

Jöjj, mikor kéz kezet nyújt Neked, s énekkel segíti lelked!


Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának 67 ezer példányban megjelenő lapjában, azaz a Hírnök című újság 2015. november 19-i számában jelent meg az alábbi cikk a 20 éves Kézfogás Együttesről.